Alertă în Florida! Unii hackeri au încercat să otrăvească apa

Vinerea trecută sistemul de apă din Oldsmar, un oraș cu aproximativ 15.000 de locuitori în Golful Tampa, Florida a fost ținta unui atac din partea hacherilor: au încercat să otrăvească apa publică. Știrea a fost lansată abia luni, în timpul unei conferințe de presă, de Bob Gualtieri, șeriful din județul Pinellas, unde se află Oldsmar. Gualteri a spus că a fost un angajat al sistemului de apă al orașului care a observat că cineva intrase de la distanță în computerul care gestionează tratarea apei.

Inițial, angajatul nu a acordat prea multă importanță anomaliei, deoarece software-ul de gestionare a apei permite supraveghetorilor să acceseze computerele de la distanță. Cu aproximativ cinci ore mai târziu, însă, și-a dat seama că cineva a deschis mai multe programe și a ridicat nivelurile de leșie , o substanță folosită anterior ca detergent și care în cantități foarte mici servește la echilibrarea acidității apei.

Citește și Coșmarul lui Covid într-un Afganistan rupt de războaie și sărăcie

Atacatorii au încercat să aducă niveluri de leșie de la 100 de părți per milion (ppm) la 11.100, o sumă care ar fi putut otrăvi cetățenii din Oldsmar dacă apa ar ajunge la casele lor. Angajatul sistemului de apă, însă, a observat-o la timp și a ajustat leșia la nivelurile normale. În total, potrivit autorităților orașului, atacul a durat între 3 și 5 minute.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.