Alertă în Brazilia! Bere contaminată cu dietilenglicol: patru persoane au murit, 22 în stare gravă

Alarma în Brazilia  pentru berea contaminată care a înregistrat momentan 22 de cazuri suspecte, inclusiv cel puțin patru decese.  Food Safety News a emis o declarație care indică prezența a 32 de loturi de 10 tipuri diferite de bere contaminată cu dietilenglicol. Riscurile pentru sănătate sunt mari și, prin urmare, produsele au fost retrase imediat de pe piață. Mai mult, producția a fost suspendată.

Sunt 32 de loturi de bere contaminată în marca Backer din Brazilia în 10 tipuri diferite de băuturi: Belorizontina, Capixaba, Capitão Senra, Pele Vermelha, Fargo 46, Backer Pilsen, Brown, Backer D2, Corleone și Backer Trigo. Food Safety News a detectat prezența dietilenglicol și, în unele cazuri, etilenglicol . Berea Backer în cauză ar avea un termen limită stabilit pentru august 2020 : autoritățile medicale cer să nu consume aceste băuturi. Riscurile pentru sănătate sunt mari.

Citește și Coronavirus China: medici și asistente amenință cu greva în Hong Kong

Mai mult, Ministerul Agriculturii s-a mobilizat imediat în verificări și a detectat utilizarea apei contaminate în producția de băuturi în perioada cuprinsă între jumătatea lunii noiembrie 2019 și începutul lui decembrie. În cele din urmă, în urma confirmărilor, Agenția braziliană de supraveghere a sănătății a dispus oprirea imediată a producției și retragerea corespunzătoare a produselor de pe piață. Din câte aflăm, compania a fost închisă până când va putea garanta producția în absența contaminanților.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.