Alerta expertului american: “La iarnă va exista un al doilea val de infecții și va fi mai rău decât acesta”

Alerta expertului american!  În Statele Unite , conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins, în ultimele douăzeci și patru de ore,s-au înregistrat alte 2700 de  decese din cauza pandemiei coronavirusului. Până în prezent, Statele Unite au înregistrat peste 800.000 de cazuri de infecție cu aproape 45.000 de decese, cel mai mare număr din lume. Teama specialiștilor este că un al doilea val de coronavirus ar putea fi mai letal decât cel actual, tot pentru că,  probabil,  s-ar suprapune cu sezonul gripei. Alarma provine din Centrele de Control și Prevenire a Bolilor din SUA (Cdc):

“Există posibilitatea ca un atac de virus la iarnă să fie mai dificil decât ceea ce trecem acum”, a spus Robert Redfield., director al CDC, într-un interviu acordat Washington Post . Redfield a amintit că epidemia de coronavirus a ajuns în țară imediat după ce s-a  încheiat sezonul gripei. Dacă ambele boli ar atinge vârful epidemiei în același timp, „ar fi putut fi foarte, foarte, foarte dificil” pentru sistemele de sănătate să se descurce, a explicat el în interviu. Prin urmare, americanii vor trebui să se pregătească în următoarele luni și să fie vaccinați împotriva gripei.

La rândul său, Kevin Warsh, fost membru al Rezervei Federale a SUA și consilier economic al George W. Bush, a declarat că pandemia va fi printre noi „pentru o perioadă considerabilă de timp ”

Între timp, Missouri dă în judecată Beijing pentru daunele cauzate de pandemie

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.