Alerta experților: suplimentul alimentar Herbalife provoacă insuficiență hepatică  

Alerta experților: suplimentul alimentar Herbalife provoacă insuficiență hepatică  

Metale grele, compuși toxici, urme de substanțe psihotrope și bacterii patogene. Acestea sunt componentele care ar fi prezente  potrivit unor cercetări, în suplimentele Herbalife, unul printre cele mai vândute din lume. Acuzațiile au ieșit urmat un caz de insuficiență hepatică în India. O femeie de 24 de ani, care luase suplimentele, ar fi început să sufere de probleme hepatice cauzându-i moartea înainte ca ea să poată fi supusă unui transplant.

Medicii au legat moartea cu consumul de suplimente în urma cărora au început unele cercetări din care ar fi rezultat substanțe anormale. Compania, la rândul său, neagă toate acuzațiile declarând că produsele nu prezintă niciun risc pentru sănătatea consumatorilor.

Un grup de cercetători experți au efectuat un studiu în urma căruia care a raportat primul caz de insuficiență hepatică acută fatală în regiunea din Asia.  Victima pare a fi o tânără de 24 de ani care ar fi consumat Herbalife timp de două luni. Tânăra suferea de hipertiroidism și a luat suplimentele pe bază de tiroxină. În timp ea ar dezvoltat o pierdere progresivă a poftei de mâncare, urmată de icter. Situația clinică s-a înrăutățit în decurs de zece zile.

Castanele, benefiicile importante ale fructelor de toamnă

Femeia a raportat leziuni hepatice severe și a fost tranferată cu urgență la un centrul de transplant, dar a murit chiar înainte de a fi supusă operației. Doar atunci medicii au luat în considerare posibilitatea ca suplimentele să fi contribuit la afectarea hepatică.

 

Opinia experților:

“Am constatat un nivel ridicat de metale grele în toate formulele de supliment  Herbalife și compuși toxici nedeclarții, inclusiv urme de agent psihotropic în 75% din probe – explică experții -. În analiza microbiană s-au descoperit diferite comunități bacteriene, inclusiv specii foarte patogene “. Aceasta este o descoperire care ar putea reprezenta, de asemenea, o amenințare gravă la adresa sănătății publice și, cu utilizare repetată și pe termen lung, ar putea duce la deteriorarea gravă a organelor.

 

Declarația  companiei:

La rândul său, Herbalife a dorit să-și clarifice poziția: “În fiecare zi, milioane de consumatori din întreaga lume folosesc produsele Herbalife Nutrition în siguranță și susținem calitatea și siguranța produselor noastre. Toate produsele și procedurile de producție respectă reglementările guvernamentale în vigoare în fiecare din cele 94 de piețe în care produsele noastre sunt vândute și nu au fost găsite niciodată hepatotoxine. În plus față de programul nostru robust de testare de rutină din India.  Am cerut unui laborator independent, certificat de guvern, să testeze produsele menționate, iar rezultatele confirmă că produsele sunt complet sigure și respectă toate reglementările guvernamentale de siguranță indian“.

Ulterior, compania a comunicat rezultatele cercetărilor efectuate de Centrul de cercetare și analiză al Camerei de Comerț și Industrie al Federatiei Indiilor (FICCI), un centru independent de cercetare și analiză care respectă toate standardele indiene și internaționale, inclusiv ISO / IEC17025, care confirmă că toate produsele sunt sigure.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.