Alerta experților: ”După starea de urgență, riscul apariției bolilor mentale este mare. Nu se exclud sinucideri”

Alerta experților ! Odată ce faza acută a urgenței coronavirusului a trecut, există riscul de a vedea apariția unei alte pandemii în întreaga lume, de data aceasta de probleme mentale legate de coronavirus. Acest lucru a fost menționat într-un articol publicat de revista Lancet Psychiatry de un grup de 42 de experți din întreaga lume care au format „International Covid-19 Suicide Prevention Research Collaboration”. Pentru savanți, nu este încă târziu pentru a se lua măsuri pentru evitarea sau reducerea problemei.

Articolul identifică opt factori psihologici , sociali și economici legați de pandemie care pot crește riscul de sinucideri, de la grijile financiare la violența în familie până la consumul sporit de alcool, indicând măsurile și acțiunile care trebuie luate pentru a combate efectele, de la sprijinul șomerilor la ajutorul psihologic de către profesioniști, chiar și prin apeluri video. Experții subliniază că această ”pandemie mentale” poate apărea la persoane care au suferit deja de probleme psihiatrice, dar  și la alte care nu au prezentat niciodată simptome. “Aceasta este o situație care nu a mai fost întâlnită niciodată – scriu autorii, coordonați de David Gunnell de la Universitatea din Bristol -. Pandemia va provoca stres și va face multe persoane vulnerabile.”

„Consecințele asupra sănătății mintale – adaugă acestea – vor rămâne probabil mai mult timp și vor atinge un nivel mai ridicat decât actuala pandemie. Cu toate acestea, cercetările și experiențele   ne oferă o bază puternică pentru prevenirea sinuciderilor care nu este inevitabil, dar  cu condiția de a se lua imediat măsuri ”

ONU avertizează: „Va fi o foamete de proporții biblice”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.