Alertă ESA: un asteroid lat de 15 metri ne-ar putea lovi până în 2084

ESA avertizează asupra posibilităților ca unul dintre asteroizi cu o lățime de 15 metri să ne lovească până în 2084.

La o săptămână după ultimul pasaj de asteroizi din apropierea atmosferei Pământului, care a avut loc pe 5 octombrie , vorbim din nou despre pericolul reprezentat de corpurile cerești. Cu ocazia ultimului pasaj, NASA a specificat că monitorizează toți asteroizii și taote cometele care trec la mai puțin de 4,6 milioane de kilometri de planeta noastră și se asigură că niciunul dintre cei ținuți sub observație nu trebuie să aibe un impact asupra solului pământului. Mai mult, între timp colaborează cu ESA (Agenția Spațială Europeană) pentru teste pe un sistem de protecție împotriva corpurilor cerești.

O fetiță de 6 ani, cu paralizie cerebrală, reușește să meargă singură pentru prima dată / VIDEO

Putem dormi bine atunci? Da și nu, având în vedere faptul că ESA a distribuit de recent o alertă cu privire la un posibil impact. Agenția spațială a calculat traiectoria unui asteroid numit SU3 care ar trebui să se apropie de planeta noastră în 2084. Asteroidul în cauză are 15 metri lățime și este considerat cel de-al 4-lea cel mai periculos dintre cei ținuți sub observație de ESA. Probabilitatea unui impact este însă destul de mică, vorbim despre o posibilitate din 152.

SU3 va  trece la 120.000 de kilometri distanță de Pământ, dar există riscul ca acesta să fie atras de câmpul nostru gravitațional.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.