Alertă de sinucideri în Japonia: din cauza Coronavirusului în octombrie cazurile de sinucideri au crescut cu 40%

Alertă de sinucideri în Japonia : o cifră care părea să scadă, dar care a crescut din nou în era Coronavirusului. Anul pandemiei își ridică capul spre un fenomen care în ultimii ani, părea să fie în declin: cel al morții voluntare. Creșterea sinuciderilor în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani este deosebit de evidentă.

Potrivit rapoartelor Ministerului bunăstării japonez, în octombrie numărul sinuciderilor a fost cu 40,2 la sută mai mare decât în ​​aceeași lună a anului trecut: în 2019 octombrie 1.539 de persoane s-au sinucis, în timp ce în octombrie 2020 cazurile au crescut la 2.158.

În octombrie, 1.306 de bărbați și-au luat viața, o creștere de 21,7% față de aceeași lună a anului precedent. Dar saltul înainte înregistrat în sinuciderile în rândul femeilor este impresionant: + 82,8% (852 comparativ cu 466 în octombrie 2019). Și deosebit de îngrijorător este faptul că această creștere este foarte puternică în intervalul de vârstă 20 – 40 de ani.

„Odată cu prelungirea efectului noului coronavirus în timp, este posibil ca anxietățile legate de muncă și îngrijirea copiilor să se înrăutățească”, a explicat ministerul.

Numărul sinuciderilor a fost în creștere în ultimele patru luni consecutive și cu siguranță criza pandemiei, deși mai bine gestionată în Japonia decât în ​​mai multe țări occidentale, a cauzat în orice caz o mare anxietate atât în ​​ceea ce privește sănătatea, cât și situația economică.

Citește și Alerta experților: ”După starea de urgență, riscul apariției bolilor mentale este mare. Nu se exclud sinucideri”

Problema a devenit din nou de importanță națională și după o serie de sinucideri ale unor persoane celebre. În septembrie, o actriță populară, Sei Ashina s-a sinucis, urmată de  actorul Haruma Miuura și de  tânăra vedetă de reality-show Hana Kimura.

Dar cazul care a lovit cel mai mult la nivel internațional este cu siguranță cel al lui Yuko Takeuchi, celebra actriță în vârstă de patruzeci de ani, cunoscută ca protagonistă a „Miss Sherlock”. Artista, care născuse cel de-al doilea copil în ianuarie, a fost găsită de soțul ei fără viață pe 27 septembrie.

Japonia este una dintre țările care raportează cel mai deschis sinuciderile. Anul trecut, pentru prima dată din 1981, numărul total scăzuse sub 20.000 (19.959). Din fericire, această cifră a scăzut de zece ani consecutivi, dar în 2020 tendința a crescut din nou.

În lumea culturii japoneze din secolul al XX-lea, mulți intelectuali și artiști de renume și-au încheiat prematur viața. Începând cu scriitorii Ryunosuke Akutagawa, Yukio Mishima și Yasunari Kawabata, Premiul Nobel pentru literatură.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.