Alertă de incendii în Sicilia: zeci de familii evacuate

Alertă de incendii în Palermo , unde flăcările de ieri au fost alimentate de vânt puternic și favorizate de o temperatură record care a ajuns la 39,4 grade. Situație similară și în Messina, afectată de mai multe incendii.

România intră în stare de alertă pentru 30 de zile: Zborurile rămân suspendate!

Munții din jurul Palermo și provincia continuă să ardă de două zile. Deși ieri în zorii zilei au intervenit pompierii  situația rămâne încă foarte gravă, datorită condițiilor meteorologice extraordinare pentru această perioadă. Ieri, căldura a atins un nivel record pentru luna mai: termometrul a marcat aproape 40 °. Zeci de familii au trebuit să-și părăsească locuințele din motive de siguranță.

Nivelul ridicat de incendii  rămâne foarte ridicat, iar Protecția Civilă a emis un buletin cu un nivel de alertă roșie atât pentru Palermo, cât și pentru Messina .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.