Alertă de ciumă pulmonară în China: 28 de persoane în carantină

Un bărbat în vârstă de 55 de ani a fost diagnosticat cu ciumă după ce a ucis și  mâncat un iepure sălbatic, iar acesta este al treilea caz  din țară în doar o săptămână, după ce primele două descoperite la Beijing. 28 de persoane au fost puse în carantină, potrivit autorităților sanitare. Bărbatul a fost tratat în spitalul din orașul Huade.

 

Pacientul, originar din Mongolia, a mâncat iepurele în 5 noiembrie: 28 de persoane care au avut un contact strâns cu el sunt sub observație, dar niciuna nu a arătat simptomele ciuma bubonică, potrivit autorităților, scrie ziarul Independent. Pe 12 noiembrie, la Beijing au fost diagnosticate două cazuri de ciumă pulmonară, fără legătură între ele. Cu toate acestea, ciuma pulmonară este mai gravă decât ciuma bubonică.

Armata de copii care lucrează în minele africane pentru a extrage materialul pentru crearea produselor pe care le folosim zilnic

Varianta pulmonară, adică tipul de ciumă care a fost responsabil în principal pentru epidemia din 1300, poate fi fatală până la 90% dintre persoanele infectate dacă nu primesc tratament, ceea ce implică în principal aportul diferitelor tipuri de antibiotice. Deși China a eradicat în mare parte ciuma, sunt încă semnalate cazuri ocazionale, deseori printre vânătorii care vin în contact cu puricii care transportă bacteria.

 

Ultima epidemie importantă cunoscută a bolii datează din 2009, când mai multe persoane au murit în provincia Qinghai, în nord-vestul Chinei.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.