Alerta de ciuma bubonica in Mongolia: autoritatile au declarat carantina regionale

Alerta de ciuma bubonica in Mongolia: autoritatile au declarat carantina regionale

Autoritățile mongoleze au decis să proclame o carantină regională. Mai mulți turiști au rămas blocați în zonă.  Este vorba de o alertă de ciumă bubonică în Mongolia după moartea a doi soți  pe 1 mai.

Un cuplu, 38 de ani și respectiv 37 de ani au murit în urma contactării ciumei bubonice. Femeia era însărcinată. Se pare că cei doi, aparținând minorității kazah locale, au contractat bacteria după ce au vânat marmote și au consumat carnea și măruntaiele crude, conform unei practici tradiționale considerate sănătoase în țara lor. S-a întâmplat în provincia Bayan-Ölgij, în vestul Mongoliei, lângă granița cu Rusia și China.

Nu doar în China ! În Italia un imigrat a ucis o pisică și a gătit-o în mijlocul străzii / Video

Astăzi, ciuma de tip bubonică  este tratabilă cu antibiotice, dacă este descoperită la timp. Dar dacă nu este tratată corespunzător, aceasta poate duce la moarte în doar câteva zile, ca și în ultimul caz. În Mongolia, unde mai multe comunități agricole sunt încă dedicate nomadismului, autoritățile au decis să proclame o carantină regională de șase zile, începând cu acestă săptămână.

Zeci de turiști sunt în prezent blocați în Mongolia după măsurile de carantină luate de autoritățile locale.

 

Departamentul Federal al Afacerilor Externe (FDFA) a declarat că, potrivit informațiilor sănătatea turiștilor nu este în pericol și că ar putea să părăsească  zona în care se află în cât de curând.  Potrivit ziarului online “Siberian Times”,   total de 158 de persoane care au intrat în contact direct sau indirect cu cuplul. Toți sunt supravegheați. Printre ei se află și mai mulți turiști elvețieni, americani, ruși, germani, olandezi, suedezi și sud-coreeni.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.