Alertă de ciumă bubonică: a treia victimă în două luni

Persoana decedată este în vârstă de 38 de ani și este a treia victimă din ultimele două luni în Mongolia. Alerta de sănătate este extremă după ce infecțiile s-au răspândit în țară și au ajuns în China.

Bărbatul a început să facă febră foarte mare după ce a mâncat o marmotă infectată în provincia Khovsgol , în ciuda faptului că, în iulie, autoritățile locale au interzis vânătoarea și consumul de potențiali vectori ai ciumei, în principal marmote. Problemele respiratorii și cardiovasculare grave cauzate de boală ar fi cauzat moartea . Bărbatul a murit în timp ce era atașat la un aparat respirator.

Și-a mâncat părul ani de zile: medicii i-au scos din stomac o masă de păr de aproximativ 7 kg

Una dintre principalele preocupări ale autorităților locale din domeniul sănătății și al politicilor este reconstituirea posibilelor lanțuri de contagiune . Potrivit unei prime estimări, victima ar fi intrat în contact cu aproximativ 25 de persoane din districtul Tosontsengel , care au fost forțate să efectueze un test pentru a verifica s-au infectat sau nu.

Dintr-un total de 21 de provincii din Mongolia, 17 sunt în prezent expuse riscului de contagiune a ciumei bubonice , în timp ce, potrivit Centrului Național pentru Boli Transmisibile, alte 18 cazuri sunt suspectate . Unul dintre cele mai îngrijorătoare aspecte se referă la faptul că boala a trecut deja granițele naționale. Conform rapoartelor, în China au avut loc cel puțin două decese .

Pentru a limita riscul infectării, Rusia a optat pentru vaccinarea imediată. Zeci de mii de cetățeni au fost vaccinați în zonele de frontieră din zona Siberiei, în special în republicile Tuva și Altai.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.