Alerta coronavirus: unii pacienți pot fi asimptomatici !

Coronavirus, virusul din China , continuă să se înspăimânte, iar un nou element se alătură alertei globale. Într-un studiu publicat în Lancet, unii pacienți infectați par a fi asimptomatici , adică nu prezintă semne comune ale bolii, cum ar fi febra și starea de rău.

În Hong Kong, un grup de savanți examinează o familie de origine chineză formată din șase persoane care s-au dus la Wuhan la sfârșitul lui decembrie 2019, apoi au revenit la Shenzhen, un oraș din provincia Guangdong. Cinci dintre ei, cu vârste cuprinse între 36 și 66 de ani, au fost infectați și au manifestat simptomele bolii: febră, simptome respiratorii, diaree. Un alt membru al familiei care nu plecase la Wuhan a fost infectat de membrii familiei: un băiat de 10 ani.

Citește și Italia, merge cu fetița de 5 ani la medic pentru o durere de burtă: medicii descoperă că a fost violată

Ceea ce a făcut ca această contagiune să fie neobișnuită este faptul că copilul, deși este pozitiv pentru coronavirus este asimptomatic , nu prezintă niciun simptom, prin urmare, pare să fie un purtător sănătos. Prin urmare, se va dovedi necesară izolarea pacienților și carantina tuturor persoanelor care au avut contact cu persoanele infectate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.