Alegerile SUA din 2020, într-un audio, Trump îl amenință pe secretarul de stat al Georgiei: „Găsește-mi voturile pentru a câștiga”

”Găsește-mi voturile pentru a câștiga”, sunt cuvintele președintelui SUA, Donald Trump, pe un ton intimidant către secretarul de stat al Georgiei, Bran Raffensperger, într-un audio transmis duminică 3 ianuarie de Washington Post .

Audio-ul lansat de ziar este extrasul unui apel telefonic de peste o oră pe care Trump și Raffensperger l-au avut sâmbătă, 2 ianuarie. În timpul conversației, magnatul a cerut să găsească suficiente voturi pentru a răsturna rezultatul pe care Georgia l-a dat lui Joe Biden la alegerile prezidențiale .

Citește și În SUA , Joe Biden este cel mai votat candidat la președinție vreodată

„Uite, vreau să faci asta. Vreau să obții 11.780 de voturi, cu unul mai mult decât avem.  Pentru că am câștigat statul ”, spune Trump în conversația telefonică lansată de Washington Post .

„Cetățenii Georgiei sunt supărați, cetățenii țării sunt supărați, nu este nimic în neregulă să spui că ai numărat din nou voturile” declară Trump

„Nu pot să pierd în Georgia, absolut. Am câștigat cu sute de mii de voturi ”continuă președintele care apoi îl amenință pe secretarul de stat cu consecințe penale nespecificate dacă nu îi îndeplinește cererea, afirmând că riscă„ un mare risc ”.

Raffensperger, la rândul său, a respins cererea, spunând că numerele care i-au acordat lui Biden o victorie, 11.799 voturi au fost corecte.  Audio-ul de la Washington Post vine cu câteva zile înainte de scrutinul, programat în Georgia marți, 5 ianuarie, în care vor fi aleși doi senatori, care vor fi decisivi pentru controlul Senatului de către republicani sau democrați.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.washingtonpost.com 
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.