„Alarmă varianta britanică, în SUA va fi ca un uragan: vom vedea lucruri pe care nu le-am văzut niciodată”

Varianta britanică a coronavirusului , considerată deosebit de contagioasă, va deveni dominantă în Statele Unite și va lovi americanii „ca un uragan”. Acesta este semnalul de alarmă al epidemiologul Michael Osterholm , care a fost consilierul lui Joe Biden în timpul tranziției și este director al Centrului de cercetare a bolilor infecțioase de la Universitatea din Minnesota. Perspectiva vine pe măsură ce Statele Unite au ajuns să confirme 26.185.476 infecții și 441.319 decese cauzate de complicații, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Creșterea numărului de cazuri cu această nouă variantă din Anglia va avea loc în următoarele șase până la 14 săptămâni”, a declarat Osterholm pentru NBC. Cercetătorul a făcut apoi apel la administrația Biden, astfel încât să poată fi vaccinați cât mai mulți oameni, pentru că „vine uraganul ”. Riscul este că „vom avea o situație așa cum nu am văzut-o niciodată”.

Citește și Tokyo, ține cadavrul mamei în congelator timp de 10 ani : „Mi-a fost frică să nu fiu dată afară din casă”

Primul ministru britanic Boris Johnson a dat un semnal de alarmă spunând că noua variantă ar putea fi cu 30% mai mortală decât cea inițială. Identificată pentru prima dată în SUA la sfârșitul lunii decembrie, totuși, se crede că a fost prezentă peste hotare încă din octombrie.

Potrivit lui Osterholm, dacă nu se va reuși să se țină pasul cu oprirea virusului a acestei variante britanice, va exista un nou și foarte rapid val de infecții:

„S-ar putea să vedem ceva ce nu a mai fost văzut până acum. Văd un uragan de categoria 5 ”, a spus potrivit NBC. În ceea ce privește vaccinurile, autoritățile americane de sănătate au raportat că 50 de milioane de doze au fost distribuite și 30 de milioane administrate, la o populație de aproximativ 320 de milioane.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Linkedin, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.