Alarma UNHCR: “Impactul Covid-19 ar putea fi devastator în Sudanul de Sud”

Agenția Națiunilor pentru Refugiați: „Persoanele strămutate și refugiații din Sudanul de Sud se simt acum deosebit de vulnerabili la amenințarea pandemiei”

UNHCR, Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați, avertizează asupra posibilului impact devastator al unei răspândiri de Covid-19 în Sudanul de Sud. După ani de conflicte și o serie de catastrofe naturale recente, numeroase persoane strămutate în interior, refugiați și comunități gazdă, care s-au luptat din ce în ce mai mult pentru a-și satisface nevoile de bază, se consideră acum deosebit de vulnerabile la amenințarea pandemiei Covid-19, citește într-o notă.

În New York nu mai știu unde să pună morții

“Anii de violență au provocat daune grave serviciilor de sănătate din Sudanul de Sud”, a declarat Raouf Mazou, înaltul comisar adjunct al UNHCR.  “Populația suferă de efectele inundațiilor de anul trecut și de invazia recentă a lăcustelor. Împreună cu amenințarea din partea Covid-19, aceste evenimente reprezintă o furtună perfectă care, dacă virusul s-ar răspândi rapid, ar putea avea consecințe grave în detrimentul amilioane de oameni care trăiesc în condiții deja precare ”.

Până în prezent, în Sudanul de Sud au fost înregistrate 35 de cazuri confirmate de coronavirus. Multe dintre cele 1,7 milioane de persoane strămutate din interior trăiesc în așezări aglomerate, caracterizate printr-o salubrizare inadecvată și acces limitat la unitățile medicale.

Victorie ! Sudan, oprește mutilarea genitală a femeilor: tradiția tribală devine o crimă

Numeroase centre medicale din țară au fost deteriorate sau distruse de ani de lupte. Structurile rămase nu au suficiente medicamente, personal medical calificat și echipament medical.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.