Alarma OMS: UE riscă un alt val de Covid. „Purtați măștile în acasă de sărbători”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă purtarea măștii în timpul întâlnirilor  în familie de Crăciun și  de Anul Nou.

Având în vedere evoluția pandemiei Covid-19 în Europa, „există un risc ridicat de reapariție în primele săptămâni și primele luni ale anului 2021”, a indicat biroul european al OMS într-o declarație care recomandă „purtați o mască și respectați distanța socială” în timpul cinei de Revelion.

“Poate părea jenant să porți masca și să păstrezi distanța în prezența prietenilor și a familiei, dar  asigură că toată lumea rămâne în siguranță și sănătoasă”, a explicat agenția OMS. Ori de câte ori este posibil, întâlnirile ar trebui să aibă loc în aer liber. Dacă sunt în interior, este important să limitați numărul de oaspeți și să ventilați bine camerele pentru a limita riscurile, continuă OMS.

Citește și  Jumătate din Europa blocată: iată toate măsurile luate

Zona europeană  care include 53 de țări, inclusiv Rusia, a înregistrat peste 22 de milioane de cazuri și aproape 500.000 de decese de la începutul pandemiei, potrivit graficului de supraveghere al organizației. În ultimele șapte zile, s-au înregistrat  aproape 1,7 milioane de noi cazuri și peste 34.500 de decese.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.