Alarma MSF: “Nu doar covid, în Africa mii de copii au murit de rujeolă în doar câteva luni “

Medici fără frontiere: „Epidemia de rujeolă din Republica Democratică Congo continuă să ucidă în fiecare zi. Zeci de mii de copii sunt afectați și peste 6.600 de decese din ianuarie 2019 fac din aceasta cea mai mare epidemie de rujeolă din lume. Covid-19 întârzie sosirea vaccinurilor. ”

Cineva încă o consideră o boală eradicată sau  mai rău, inofensivă și, prin urmare, nu trebuie prevenită prin vaccinare. Cu toate acestea, rujeola ar trebui  să creeze multă îngrijorare. ONG-ul Medici Fără Frontiere solicită să nu renunțe la lupta împotriva epidemiei de rujeolă care în diverse țări din Africa Sub-Sahariană face mii de victime: “Lovită mai întâi de Ebola și astăzi de Covid-19 – explică MSF într-o notă – epidemia de rujeolă din Republica Democrată Congo continuă să facă victime în fiecare zi. Zeci de mii de copii sunt afectat și peste 6.600 de decese din ianuarie 2019, numere care  fac din acest virus cea mai mare epidemie de rujeolă din lume și cea mai gravă înregistrată vreodată în țară de decenii. În ciuda campaniilor de vaccinare organizate de autorități în ultimele luni ale anului 2019, cazurile continuă să crească în unele zone ale țării. Doar în 2020 s-au înregistrat 50.000 de infecții și 600 de decese “.

Coronavirusul a ajuns în cea mai mare tabără de refugiați din lume: acum există riscul unui masacru

Din păcate, pandemia de coronavirus are de asemenea repercusiuni asupra epidemiei de rujeolă, o boală care, în 2018, singură a provocat peste 140 de mii de victime în toată lumea, majoritatea fiind copii. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 117 milioane de copii riscă să nu primească vaccinul în următoarele luni, deoarece multe țări sunt concentrate îm prevenirea Covid-19. Cele mai delicate situații sunt înregistrate în  Republica Centrafricană(RCA), unde epidemia de rujeolă a fost declarată oficial în ianuarie 2020 și în  Ciad .

Șansele ca rujeola să provoace sute de mii de victime în 2020 sunt, prin urmare, concrete: „Orice întârziere și orice obstacol crește riscul ca rujeola să se răspândească în continuare, ucigând și mai mulți copii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.