Alarma în Europa: cu variantele de covid, mai multe spitalizări și mai multe decese

Odată cu variantele de covid care se răspândesc din ce în ce mai mult în Europa, există și mai multe spitalizări și mai multe decese. Alarma a fost declanșată de experții Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor ECDC , în noul raport ” Risk assessments ” , dedicat riscului legat de răspândirea de noi variante raportate în diferite țări ale lumii. „Statele membre ar trebui să pregătească sisteme de sănătate pentru cererea mai mare care ar putea apărea din cauza transmisibilității crescute a noilor variante de covid”, explică acestea din ECDC.


În prezent asistăm la deteriorarea situațiilor epidemiologice în zonele în care s-au stabilit variante mai transmisibile ale virusului SARS-CoV-2. Un număr tot mai mare de infecții va duce la spitalizari și rate de mortalitate mai mari în toate grupele de vârstă, în special printre persoanele în vârstă și persoanele cu comorbidități “a confirmat Andrea Ammon, directorul ECDC, cu ocazia publicării noului raport al agenției europene. Potrivit expertului, pentru a evita acest scenariu, este necesar să se acționeze rapid și într-o manieră direcționată asupra testelor și controalelor, dar și prin consolidarea măsurilor anti-contagiune deja existente ”.

Citește și Paris și Berlin: masca de pânză nu protejează împotriva variantelor de Covid

Probabilitate foarte mare de difuzie a variantelor covid în Europa

Avertismente care sunt reiterate în raportul sexual ECDC, ating diferite aspecte ale problemei. Printre problemele fundamentale evidențiate se numără supravegherea, care se confruntă cu o „ probabilitate foarte mare de difuzare a variantelor în comunitățile UE. Statele membre „trebuie să crească nivelul de supraveghere și secvențiere a unui eșantion reprezentativ de cazuri comunitare de Covid-19”, „ar trebui să pregătească laboratoarele pentru cererea crescută de testare”, dar și „să accelereze vaccinarea grupurilor cu risc ridicat, cum ar fi vârstnici și lucrători din domeniul sănătății ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.