Alarma HIV în Europa: pentru 54% dintre femeile infectate diagnosticul a venit prea târziu

Alarma HIV în Europa: pentru 54% dintre femeile infectate diagnosticul a venit prea târziu

Alerta a fost lansată în special în rândul femeilor europene, iar ceea ce este și mai rău este că diagnosticul vine prea târziu pentru ca tratamentul să fie eficient : este vorba despre  54% dintre femeile infectate  în anul 2018. Alarma a fost lansată de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor

Citește și 700 de tenii au invadat corpul unui bărbat după ce a mâncat carne de …

Sunt  141.000 de noi infecții cu HIV diagnosticate în Europa în 2018. O treime dintre aceste persoane infectate sunt femei . Mai mult de jumătate dintre aceste femei (datele vorbesc despre 54%) au primit diagnosticul corect cu întârziere , iar statisticile spun că femeile care cu  vârsta de 40 de ani au mai multe șanse să primească un diagnostic tardiv decât femeile mai tinere. Se vorbește despre un risc de 3-4 ori mai mare . Două treimi din aceste femei au între 39 și 40 de ani . Aproximativ 92% dintre femeile infectate în Europa au spus că au relații heterosexuale.

Aceste date sunt înfricoșătoare și au fost eliberate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor și de Oficiul Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Pe continent diagnosticul tardiv vine din cauza faptului că există o acoperire relativ scăzută pentru testele HIV și, în plus, pentru bolile cu transmitere sexuală, nu există o comunicare și înformare corectă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.