Alagba, o broască țestoasă considerată sacră, a murit la venerabila vârstă de 344 de ani

Alagba, o broască țestoasă considerată sacră, a murit la venerabila vârstă de 344 de ani

Orasul Ogbomoso (sud-estul Nigeriai ) este în doliu din cauza decesului la venerabila vârstă de 344 de ani a unei broaște testoase considerate sacre și cu puteri vindecatoare. Alagba , acesta era numele ei, locuia în casa șefului tradițional, Oba Oladunni Oyewumi . Vârsta sa a fost considerată un record de longevitate, deoarece animalele din acestă specie trăiesc aproximativ 150 de ani.

Din mărturiile publicate în presă reiese că Alagba era celebră și foarte îndrăgită tocmai datorită sacralității și a puterilor sale vindecătoare care au determinat mulți oameni să o viziteze în fiecare zi. Potrivit bătrânilor, țestoasa specială fusese dusă la palatul conducătorului local care a condus orașul, Isan Okumoyede , în urmă cu mai bine de trei secole.

De la o cerșetoare în metrou, la un contract de milioane de euro / VIDEO

Acum că Alagba a murit, după câteva zile de suferință din cauze unei boli, proprietarul său a anunțat că îi va păstra rămășițele în palat pentru a permite cetățenilor și turiștilor să-i aducă un omagiu. “Am venit în vizită cu familia să o vedem sâmbăta trecută, fără să știm însă că era pe moarte. Mulțumesc lui Dumnezeu că te-am văzut înainte de a muri”, a declarat pentru BBC Peace Sojay , postând un comentariu pe pagina de Facebook în limba yoruba.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.