Alabama aproba legea castrarii chimice a pedofililor

Alabama aproba legea castrarii chimice a pedofililor

Alabama apare din nou pe primle pagini ale ziarelor din lume la doar câteva zile după aprobarea unei legi care interzice avortul chiar și în caz de viol. De data aceasta însă, în fază de aprobare este o normă de declanșare a controversei.  Prezentată de un grup de parlamentari de stat republicani, legea va introduce obligația de castrare chimică pentru cei care sunt vinovați de violență sexuală împotriva copiilor, scrie Daily Mail.

 

 

Prima semnătură a legii aparține primului-ministru republican Steve Hurst, iar acum că tocmai a fost aprobată, pentru a fi pusă în aplicare este nevoie doar de semnătura guvernatorului Kay Ivey.  În cazul unui atac sexual asupra copiilor, condamnatul, chiar și după ce și-a executat sentința, trebuie să fie supus unei castrații chimice înainte de a se întoarce la libertate.

 

Parlamentarii locali republicani merg înainte chiar și în fața numeroaselor critici din partea restului Statelor Unite.

 

Printre atacurile asupra acestei propunerii de lege care se află în prezent în plină desfășurare, se numără aceia care consideră că este o încălcare clară a celei de-al 8-lea amendament al Constituției Statelor Unite, care reiterează necesitatea de a impune sancțiuni severe, dar nu crunte sau inumane împotriva celui vinovat.

 

Sunt puse în discuție efectele secundare pe care castrarea chimică le-ar avea asupra sănătății

 

Cu toate acestea, Steve Hurst, în fața criticilor, a răspuns: “Această lege nu este inumană, este inuman cine comite o violență sexuală împotriva copiilor, distrugându-i existența pentru totdeauna”. În prezent, în Statele Unite, castrarea chimică, deși foarte rar aplicată este efectuată în moduri diferite, în California, Florida, Georgia, Louisiana, Oregon, Montana și Wisconsin.

 

Te-ar putea interesa și Raportul Salvati Copiii: 61 de copii au fost ucisi in urma atacurilor din Idlib

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.