Al treilea val, ipoteza: „Covid va aduce Parkinson”

Parkinson. Al treilea val de coronavirus, pentru trei din patru persoane, va fi marcat de tulburări neurologice. Avertismentul vine de la institutul australian de neuroștiințe și sănătate mintală „Florey”. În plus, potrivit oamenilor de știință, inflamația neurologică suferită de mulți pacienți cu Covid-19 ar crește riscul de a contracta boala Parkinson .

Citește și : În Franța, au fost introduse noi restricții

Cercetătorii, conduși de Leah Beauchamp, și-au prezentat cercetările în Journal of Parkinson’s Disease. Recomandarea lor, înaintea celui de-al treilea val, este supunerea nu numai al screeningului  ci și tratamentului în timp util. Simptomele variind de la encefalita la pierderea mirosului, se pare a fi mult mai răspândite decât se crede.

Recomandarea lor este de a dezvolta un protocol de screening în masă care vizează identificarea persoanelor care sunt expuse riscului de a contracta Parkinson sau care se află în stadiile incipiente ale bolii. Simptomele de investigat ar putea fi pierderea mirosului și a gustului, precum și efectuarea unei scanări cerebrale pentru a identifica simptomele motorii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.