Al doilea caz din lume! Un bărbat din Londra s-a vindecat complet de HIV

”Pacientul englez” s-a vindecat de HIV. În vârstă de 40 de ani, poreclit Adam Castillejo, deoarece este originar din Venezuela, a locuit la Londra de 20 de ani și în prezent este al doilea pacient din lume care a învins HIV-ul. Identitatea, până acum ascunsă, a fost scoasă la vedere de York Times , care l-a intervievat.

Când și-a descoperit boala cu ani în urmă – HIV dacă este lăsat netratat, se transformă în SIDA și nu lasă nicio cale de ieșire – a fost un adevărat șoc pentru el: Adam avea doar 23 de ani și toată viața în față, viață care datorită tratamentului medicamentos, el a putut să „trăiască relativ liniștit”. Lucrurile s-au complicat atunci când, în 2013, Adam a descoperit un limfom în stadiul patru și pentru a se vindeca, a suferit un transplant de măduvă osoasă.

Citește și VIDEO / Un râu de sânge a inundat străzile dintr-un oraș din Argentina

Și tocmai acel transplant l-a salvat: donatorul, de fapt, a dezvoltat o mutație genetică care l-a făcut imun la HIV. În acel moment, terapia antiretrovirală a început, ultimul ciclu s-a încheiat în 2017. Astăzi, Adam Castillejo nu mai este afectat de HIV.

”Primul pacient” care s-a vindecat de HIV este un bărbat din Berlin , Timothy Ray Brown. Acum se speră că, după cazul lui Adam HIV va fi mai ușor de vindecat.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.