Al Bagdhadi a fost printre cei mai puternici oameni din lume: bogățiile sale

Imperiul economic al ISIS din ultimii ani a fost grav afectat, dar chiar și anul trecut Abu Bakr al Baghdadi potrivit Forbes figura printre cei mai puternici oameni din lume alături de  Xi-Jinping, Donald Trump, Angela Merkel, Vladimir Putin și Jeff Bezos . În 2018 se situa pe locul 73, pierzând poziții față de anii precedenți, dar rămânând în continuare pe lista celor mai influenți.

Trump: Al Baghdadi s-a aruncat în aer și a murit plângând împreună cu cei 3 copii ai săi

La 29 iunie 2014, odată cu crearea califatului, ISIS a reproiectat frontierele recunoscute internațional și l-a proclamat ca lider Abu Bakr al-Baghdadi, a cărui știre a morții sale se urmărește de ani buni. Ultimul mesaj atribuit lui Abu Bakr al Baghdadi a fost lansat pe 16 septembrie. În ceea ce privește moștenirea economică a ISIS, o imagine exactă și precisă este aproape imposibilă. Veniturile provin de fapt în totalitate din canale ilicite:  confiscări, impozite colectate cu violență, contrabandă, furturi de antichități. Dar cu siguranță pierderea orașelor și teritoriilor a afectat finanțele mașinii de teroare. Teritoriile mai mici înseamnă, de asemenea, mai puține puțuri de petrol.

Isis, trupul lui Al Baghdadi a fost aruncat în mare

Raportul Center for the Study of Radicalization and Political Violence (Icsr) reconstruiește o imagine care arată cum în termen de doi ani veniturile financiare ale celei mai bogate organizații teroriste s-au redus la jumătate. Primul lucru care atrage atenția este eroziunea bugetului în perioada care cuprinde proclamarea Califatului, iunie 2014 și sfârșitul anului 2016. În 2014 se estimează că Isis a acumulat bogății de aproape două miliarde de dolari . În 2016, imperul economic s-a redus la mai mult decât la jumătate, până la 870 milioane.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.