Ai probleme cu tensiunea arteriala? Vezi de care alimente sa te feresti

1. Laptele:

Conține grăsimi. Acestea se pot depune pe pereții arterelor. În plus, în lapte există și sodiu. Se găsește în cantități mai mici decât în alte alimente. Dar, în timp, sodiul poate afecta inima. Dacă ai probleme cu tensiunea arterială, recomandat este să nu consummi mai mult de 250 de ml de lapte pe săptămână.

2. Brânzeturile:

Cele din comerț conțin multă sare. Asta deoarece astfel li se dă acel gust inconfundabil. Sunt anumite tipuri de brânză care pot fi consumate cu moderație de către persoanele care au probleme cu inima. De exemplu, mozarella sau brânza emmentaler pot fi consumate, dar nu în exces. La polul opus se află brânza cheddar şi feta. Cei care au probleme cu tensiunea arterială trebuie să stea departe de aceste alimente.

3. Carnea procesată:

Conține conservanți, sodiu, iar acestea cresc riscul de suferi un infarct. De asemenea, carnea procesată crește concentrația grăsimilor. Colesterolul se va mări. Drept urmare, și tensiunea arterială va crește.

4. Murăturile:

Chiar dacă sunt delicioase, acestea conțin multă sare, folosită pentru a le conserva cât mai bine. Dacă ai probleme cu tensiunea arterială, atunci ai grijă! Nu consuma murături. Mai bine mănânci salată de legume proaspete.

5. Alimente care conțin zahăr:

Se știe că zahărul este inamicul siluetei. De asemenea, poate fi de vină pentru apariția diabetului. Mai mult decât atât, zahărul poate fi de vină și pentru creșterea tensiunii arteriale. Ai putea consuma, în schimb, fructe proaspete. Sau chiar un compot. Acestea conțin mai puține zaharuri.

6. Mezelurile

Tot ce înseamnă mezeluri, adică alimente procesate, au în compoziţie foarte multă sare. Chiar şi carnea proaspătă din supermarket este uneori injectată cu apă şi sare. „Mezelurile de orice fel au foarte multă sare. O felie de salam, şuncă sau parizer poate avea în compoziţie chiar şi o jumătate de linguriţă de sare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.