Ai decis să dai startul carierei tale? Echipa Jooble îţi vine în ajutor cu câteva sfaturi!

Ştim că cea mai mare teamă a ta ca student sau absolvent este că nu te vei putea angaja pentru că nu ai experienţă de muncă. Echipa Jooble îţi vine în ajutor cu câteva sfaturi!

Poate ai tot auzit în stânga şi în dreapta că angajatorii caută oameni cu experienţă, însă nu poţi să acumulezi experienţă pentru că nu poţi să îţi găseşti un loc de muncă. De ce? Pentru că… ghici ce? – n-ai experienţă.

Cum îţi găseşti un loc de muncă dacă nu ai experienţă profesională?

 Găsirea unui loc de muncă poate fi o adevărată provocare, mai ales atunci când îţi lipseşte experienţa profesională.

  • În primă fază, ar trebui să îţi creezi un Curriculum Vitae atractiv în care să subliniezi punctele tale forte, înclinaţiile spre anumite domenii –  ceea ce ştii să faci şi ceea ce-ţi place să faci. Şi aici ar trebui să îţi analizezi foarte bine abilităţile, să îţi defineşti calităţile, avantajele şi cunoştinţele pentru care o întreprindere ar trebui să te angajeze.
  • Ca etapă următoare, îţi vei îmbogăţi CV-ul prin date despre studii, certificări obţinute, participări la diverse conferinţe, cursuri, practică profesională realizată în cadrul facultăţii, voluntariat etc. (orice experienţă contează). Şi ţine minte!! : CV-ul trebuie să fie organizat! Nu uita de ordinea cronologică a datelor, priorităţi în abilităţi (pune în capul listei ceea ce ştii să faci cel mai bine)

 

Citește și Se caută un paznic pe o insulă de vis: ofertă de muncă de la 112 mii de euro pe an

Ce trebuie să ştii când eşti în faţa angajatorului?

Tu eşti un specialist în formare şi chiar dacă nu ai apucat să aplici tot ce ai studiat în băncile facultăţii, meriţi o şansă în a te face remarcat. Desigur, nu te vei prezenta în faţa angajatorului cu pretenţii la funcţii mari, dar nu ar fi greşit să îi faci cunoscut faptul că:

“îmi doresc să ajung să în punctul X al carierei mele… şi voi munci pentru a mă dezvolta şi a ajunge acolo!”

Care sunt avantajele tale:

  • eşti tânăr;
  • eşti activ;
  • te vei adapta uşor;
  • vei veni cu idei inovative care ar putea fi utile companiei;
  • ai dorinţa de a învăţa lucruri noi şi de a te dezvolta în diverse direcţii.

Prezintă-te fără frică, prezintă-ţi abilităţile şi dorinţa de a învăţa! Nu te lăsa intimidat şi arată că eşti capabil să faci faţă oricărei provocări!

Cu drag, echipa Jooble

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.