Ai avut vreodată senzația de a cădea în gol în timp ce dormi? Iată de ce se întâmplă

Ai avut vreodată senzația de a cădea în gol în timp ce dormi? De câte ori ai simțit ca adormi  și te-ai trezit brusc?  Cel mai probabil visai să cazi în gol, iar coșmarul l-ai simțiti  și la nivel fizic. Chiar dacă este un vis, sentimentul teribil de cădere în gol pare real și atunci când se întâmplă te trezești înspăimântat.

De cele mai multe ori nu se întâmplă în faza somnului profund, doar în primele minute de somn. Potrivit experților, acest fenomen este legat nu numai de visele pe care le avem în acel moment, ci și de încărcătura de stres pe care o purtăm pe umeri. Se numește paralizie de somn, în practică corpul nostru se luptă să se relaxeze. Când dormim, chiar dacă corpul nostru se oprește, creierul continuă să funcționeze, acest lucru provoacă un dezechilibru care poate duce la senzația de a cădea. Toate acestea se întâmplă când adormim, între trezire și somn.

Un câine Rottweiler a avut grijă de un copil nou-născut abandonat toată noaptea și și-a salvat viața

70% dintre oameni, chiar înainte de a adormi, simt spasme musculare, de exemplu, mișcă picioarele fără control.  Cu toate acestea, cauzele acestui fenomen nu sunt încă cunoscute.

Pentru a evita să trăiești aceste sentimente neplăcute, sfatul este doar unul:  din moment ce aceste fenomene apar mai ales când suntem obosiți și stresați, ar trebui să mergem să dormim relaxați. Evitați calculatoarele, telefoanele mobile și televizoarele, până târziu astfel încât să se relaxeze și creierul vostru.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.