Africa, Unicef: 1,9 milioane de copii obligați să abandoneze școala

Conform noului raport UNICEF „Educația pentru riscuri în Africa de Vest și Centrală”, peste 1,9 milioane de copii au fost obligați să abandoneze școala în Africa de Vest și Centrală din cauza creșterii atacurilor și amenințărilor de violență împotriva educației în toată regiunea. În iunie 2019, 9.272 de școli au fost închise în Burkina Faso, Camerun, Ciad, Republica Centrafricană, Republica Democratică a Congo, Mali, Niger și Nigeria.

Raportul avertizează că ținta deliberată împotriva școlilor, elevilor și profesorilor este să lovească în întreaga regiune, negând copiilor dreptul de a învăța și de a abandona școala și comunitățile lor, de teamă pentru viața viitorul lor.

Yemen, cazurile de holera cresc in mod constant: de la 140 la 2000 de suspecti pe saptamana

Nesiguranța care s-a răspândit în nord-vestul și sud-vestul Camerunului a lăsat peste 4.400 de școli închise  în acele părți ale țării. Peste 2.000 de școli sunt închise în Burkina Faso și peste 900 în Mali, din cauza creșterii violenței în ambele țări.

Copiii care trăiesc în zone de conflict din Africa de Vest și Central reprezintă 1 din 4 copii din întreaga lume care au nevoie de sprijin umanitar, inclusiv educație și alte servicii critice de învățare. Cu toate acestea, până pe 12 august a existat un deficit de finanțare de 72% pentru a continua programele de susținere a acestor copii.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.