Africa, lupta împotriva coronavirusului împiedicată de lăcuste

„Țările din Africa de Est sunt amenințate de foamete după ce au fost atacate de roiuri uriașe de lăcuste”, scrie ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung. Știrea care datează de marți,  în realitate, s-a vorbit despre invazia lăcustelor de mult timp, din decembrie 2019. Uriașele roiuri de lăcuste, care se întind până la 60 de kilometri , au traversat Somalia și Etiopia și au devastat culturile. Apoi s-au răspândit în Kenya, au ajuns în nordul Tanzaniei și în Uganda. După cum notează ziarul FAZ, lăcutele au  lovit o regiune în care foamea era deja prezentă, iar al doilea val de lăcuste, dacă nu vor fi distruse , ar putea fi de 500 de ori mai mare decât primul.

Experții consideră că singura cale eficientă de combatere a dăunătoarelor  sunt pesticidele. Cu toate acestea, restricțiile introduse în legătură cu pandemia COVID-19 întârzie producția acestor substanțe chimice în Europa și Asia, precum și furnizarea acestora către Africa.

“Dacă nu putem controla situația din cauza lipsei pesticidelor, patru milioane de oameni vor avea dificultăți în hrănirea familiilor lor”, a declarat pentru Reuters șeful Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură. (FAO), referindu-se la condițiile actuale din Kenya. Lăcustele sunt foarte active și  lipsa pesticidelor va face imposibil controlul roiurilor care vor duce la pierderi grave de alimente.

Coronavirus, un tigru a rezultat pozitiv la grădina zoologică Bronx din New York: primul în lume

Kenya încearcă să obțină substanțe chimice de la furnizorii locali, în timp ce Somalia nu a primit încă produsele comandate. Numai Etiopia a reușit să-și garanteze pesticide suficiente înainte de de a se introduce restricțiile transporturilor.

Potrivit Voice of America, ciuma actuală a lăcustelor este cea mai gravă din ultimii 70 de ani. Declarația FAO spune că ploile torențiale la sfârșitul lunii martie ar putea cauza „o creștere dramatică a numărului de lăcuste în Africa de Est, Yemenul de Est și sudul Iranului în următoarele câteva luni”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.