Africa de Sud a suspendat începerea programului de vaccinare cu AstraZeneca

Ministrul Sănătății din Africa de Sud, Zweli Mkhize, a anunțat că începutul programului de vaccin împotriva coronavirusului dezvoltat de compania biofarmaceutică AstraZeneca în parteneriat cu Universitatea din Oxford a fost suspendat temporar . Potrivit autorităților din domeniul sănătății, testele clinice nu au dat suficiente dovezi că acest vaccin ar putea fi eficient împotriva așa-numitei „variante sud-africane”, care s-a răspândit pe scară largă în țară și care pare să poată face virusul mai contagios.

Citește și Chucky, păpușa ucigașă atacă pasagerii fără mască în metrou – video

Săptămâna trecută, Africa de Sud a primit un milion de doze de vaccin AstraZeneca care urmau să fie administrate cadrelor medicale începând cu jumătatea lunii februarie. Conform studiilor clinice, care au implicat aproximativ 2.000 de voluntari cu o vârstă medie de până la 31 de ani, vaccinul AstraZeneca ar oferi „ protecție minimă împotriva cazurilor moderate și severe” de COVID-19 cauzate de mutația sud-africană a virusului.

Potrivit autorităților sanitare, în plus, participanții la teste erau prea puțini și foarte tineri și, de asemenea, din acest motiv, datele nu ar permite evaluarea corectă a eficacității vaccinului împotriva celor mai severe simptome, care sunt de obicei mai frecvent la oameni.55 ani și peste.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Linkedin, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.