Africa: au fost descoperiti 157 de copiii folosiți ca sclavi sexuali si vanduti ca pe niste obiecte

Africa: au fost descoperiti 157 de copiii folosiți ca sclavi sexuali si vanduti ca pe niste obiecte

În Nigeria și Benin, poliția a salvat 157 copii și adolescenți înrobiți. Copiii erau exploatați pentru muncă grea și prostituție. La operațiunea împotriva traficului de ființe umane a participat și Interpolul.  În secolul 21, ”ciuma sclaviei” încă mai afectează milioane de copii din întreaga lume.

 

Forțați să trăiască în sclavie, să muncigrele și să se prostitueze. Aceasta a fost situația dramatică a zeci de copii și adolescenți salvați de poliție în Nigeria și Benin. În cele două țări africane, poliția a eliberat din mâinile traficanților 157 de minori. Operațiunea Epervier II (Sparviero, în limba franceză) a fost prezentată de 100 de agenți, coordonați de Interpol, organizația internațională a poliției penale. Victimele mici au suferit bătăi și abuzuri psihologice, inclusiv amenințări cu moartea sau intimidări de tipul că nu își vor mai vedea niciodată părinții.

 

Copiii și adolescenții – scrie Interpol într-o notă – au între 11 și 16 ani și provin din Benin, Burkina Faso, Niger, Nigeria și Togo.

 

Majoritatea lucrau pe piețele locale sau erau  folosiți pentru a transporta încărcături grele. Cel mai tânăr a fost forțat să transporte saci de 40 kg de orez peste granița dintre Benin și Nigeria. Fetele – 121 au fost eliberate – erau folosite ca slujnice sau în gospodărie. Pentru alții, din păcate, soarta a fost și mai teribilă, deoarece rețelele criminale le-au forțat să se prostitueze.

 

În Nigeria, copiii eliberați au fost încredințați Agenției Naționale pentru Interzicerea Traficului de Persoane (Naptip), în timp ce în Benin, unii copii s-au întors la familiile lor, iar alții au fost înmânați organizațiilor neguvernamentale. “Traficul de ființe umane este o crimă transnațională din care cei mai vulnerabili, precum copiii, pur și simplu nu pot scăpa”, a declarat Jürgen Stock, șeful Interpol.

Poliția a arestat 47 de traficanți suspectați și au confiscat vehicule, bani, telefoane și computere.

 

Operațiunea, care a început la începutul lunii aprilie, a implicat piețele Porto-Novo și Abuja (respectiv capitalele Beninului și Nigeriei), precum și aeroporturile, porturile maritime și zonele de frontieră. Între timp, anchetele continuă să desființeze rețelele criminale încă active.

 

“Nimeni nu vrea să fie sclav în piețe sau pe străzi. Datoria noastră este aceea de a combate traficul de ființe umane, mai ales atunci când sunt implicați copii “, a declarat Hounde Seidou, șefa secției de poliție din Benin pentru protecția copilului și familiei (Ocpm). Potrivit indicelui Global Slavery 2018, publicat de grupul pentru drepturile omului Walk Free Foundation, în Nigeria aproape 1,4 milioane de oameni sunt forțați să trăiască ca sclavi.

 

 

“Traficul de ființe umane este o formă de crimă organizată internațională în valoare de mai multe miliarde de dolari și reprezintă sclavia modernă”, avertizează Interpol. “Pentru infractori, victimele sunt doar o marfă care poate fi folosită și chiar vândută pentru a obține profituri. Există o totală nerespectare a demnității și a drepturilor omului “.

Te-ar putea interesa și Copiii sirieni visează să moară, să ajungă în rai și să nu mai sufere. Raportul Salvați Copiii

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.