Africa afectată de trei dezastre în același timp: coronavirus, inundații și invazie de lăcuste

Africa este afectată de trei dezastre cu care trebuie să se lupte în același timp: pandemia coronavirusului, o invazie de lăcuste și inundațiile care au lovit  Kenya, Somalia și Rwanda.
Impactul celor trei crize diferite, avertizează lucrătorii umanitari care operează în regiune, expune sute de mii de oameni la riscul de foame și boli.

Ca o mare parte a lumii, țările din Cornul Africii și alte state estice au fost nevoite să introducă măsuri de blocaj pentru a limita răspândirea Covid-19. Cu toate acestea, virusul a ajuns în regiune în același timp cu inundațiile, provocând strămutarea a aproximativ o jumătate de milion de oameni și provocând aproape 300 de decese. Și riscul de îmbolnăviri  e Covid-19 și de lipsa de apă care afectează persoanele expuse a fost agravată de una dintre cele mai grave invazii de lăcuste din ultimii 10 ani.  Sute de miliarde de insecte care afectează culturile, afectând atât aprovizionarea cu hrană cât și sursele de venit.

Olanda, o bunică a fost condamnată să înlăture imaginile nepoților de pe rețelele de socializare

Răspândirea virusului pe continent pare să fie mai mică decât cea din restul lumii – multe țări africane punând în aplicare rapid măsurile de blocaj. Există, de asemenea, îngrijorarea că unele țări nu au posibilitatea de a efectua teste adecvate pentru a înregistra cu adevărat amploarea epidemiei în regiunile lor.

În ciuda răspândirii inițial lente, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat vineri că pe continentul s-au  înregistrat peste 100.000 de cazuri, dar mai puține decese decât în ​​Europa.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.