Africa a fost invadată de milioane de lăcuste, agricultorii au pierdut totul / VIDEO

Alarma a fost ridicată de FAO și  încă din noiembrie Națiunile Unite au avertizat: infestare cu lăcuste „fără precedent” se poate extinde și în Etiopia și Kenya . Și acum situația de urgență a devenit realitate: roiuri de milioane de lăcuste au invadat Africa și devorează culturile . O urgență similară nu a mai fost întâlnită  în Etiopia și Somalia de 25 de ani și de  70 de ani în Kenya .

Sudanul de Sud și Uganda sunt, de asemenea, în pericol . Numerele sunt deja foarte mari, dar agenția ONU, care a lansat un apel pentru a trimite ajutor internațional , estimează că numărul de lăcuste va crește de 500 de ori până anul viitor în iunie. „Situația este extrem de alarmantă – a explicat FAO într-o declarație – și reprezintă o amenințare fără precedent pentru securitatea alimentarăexistența Africii . În plus,  lăcustele continuă să crească și să se înmulțească de-a lungul ambelor părți ale Mării Roșii , în Oman și în sudul Iranului . ”

Citește și Ceasul Apocalipsei, oamenii de știință: „Au mai rămas doar 100 de secunde până la sfârșitul lumii”

Condițiile ideale pentru înmulțirea insectelor au fost ploile abundente de la sfârșitul anului 2019. Și pe lângă Africa de Est , acestea s-au reprodus și în India , Iran și Pakistan . Lăcustele sunt insecte care pot călători până la 150 de kilometri într-o singură zi și fiecare dintre ele pot mânca cât propria greutate în fiecare zi . În Etiopia , în regiunea nordică a Amhara , unii fermieri au pierdut 100% din culturile lor.

Tot în Etiopia , un roi de lăcuste s-a izbit luna trecută un avion de pasageri: lăcustele au ajuns în motoare și parbriz forțând avionul să aterizeze în Addis Abeba .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.