Afganistan. Un comando deschide focul și ucide două judecătoare în Kabul

Un comando de bărbați înarmați a deschis focul și a ucis două judecătoare, care lucrau pentru Curtea Supremă, la Kabul: ambuscada a avut loc în plină zi. Încă un episod dintr-un lung șir de violență care întoarce țara cu susul în jos și care vede femeile, mai ales dacă sunt educate și cu poziții de top, să plătească un preț foarte mare.  În ultimele luni, țara a fost zguduită de un nou val de violență, în ciuda negocierilor de pace dintre talibani și guvern.

În Kabul, o serie de atacuri asupra unor personalități cunoscute și poziții la nivel înalt au semănat teroarea și haosul.

Atacul asupra celor două femei judecătoare are loc la două zile după ce Pentagonul SUA a anunțat că va reduce numărul trupelor din Afganistan la 2.500, cel mai mic număr din aproape două decenii de război. Cele două judecătoare se aflau într-o mașină care le ducea la Tribunal, a explicat un purtător de cuvânt al Curții Supreme, Ahmad Fahim Qaweem. Și șoferul a fost rănit.

Citește și „23 de decese după vaccin” . Agenția norvegiană de medicamente confirmă episoadele

Curtea Supremă Afgană, unde lucrează aproximativ 200 de femei judecătoare, a fost scena, în februarie 2017, a unui atac sângeros, în care au murit aproximativ douăzeci de persoane. În ultimele luni, atacurile asupra unor personalități proeminente – politicieni, jurnaliști, activiști, medici și procurori – au continuat fără întrerupere; și asta în ciuda discuțiilor de pace în curs de desfășurare la Doha, Qatar.

Guvernul îi acuză pe talibani, care în schimb au negat orice implicare. Unele dintre aceste atacuri sângeroase au fost revendicate de gruparea teroristă care concurează pentru controlul țării cu talibanii, jihadiștii statului islamic.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Linkedin, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.