Afganistan: peste 500 de civili uciși în primele trei luni ale anului 2020

Afganistanul înregistrează un nou bilanț trist : peste 500 de civili au fost uciși în primele trei luni ale anului, inclusiv o sută de copii. Acest lucru a fost anunțat de Misiunea Națiunilor Unite în Afganistan (UNAMA), care arată persistența violenței, în ciuda încercărilor de reducere a luptelor dintre guvern și talibani. Raportul misiunii a documentat un total de 533 de morți și 760 de răniți în rândul civililor în confruntări și atacuri. Documentul arată, de asemenea, o creștere îngrijorătoare a violenței în luna martie, perioadă în care guvernul afgan și talibanii ar fi trebuit să înceapă negocierile de pace după semnarea acordului istoric din 29 februarie între rebeli și Statele Unite, în care s-a convenit retragerea trupelor străine în termen de 14 luni.

Casa Albă are în vedere un plan de retragere a ofițerilor Agenției Centrale de Informații din stațiile din Afganistan într-un efort disperat de a crește perspectivele unui acord de pace cu talibanii. Planurile pentru acordul de pace au fost anunțate în februarie de reprezentanții Statelor Unite și grupul sunnit din Pashtun, care a început o insurgență islamistă împotriva guvernului american susținut de la Kabul din 2001.

Însă violența armată dintre cele două părți a atins apogeul, determinând pe mulți să pună la îndoială fezabilitatea acordului de pace planificat.

China promovează remedii alternative : vezica biliară a ursului, leac împotriva Covid-19

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.