Afganistan, pacea este încă un miraj: 27 de civile uciși într-un atac, inclusiv copii

La câteva zile după semnarea acordului de pace între Statele Unite și Afganistan, Kabul a fost locul unui nou atac terorist: cel puțin 27 de persoane au murit și zeci au fost rănite în urma unei serii de explozii care au lovit zona unde avea loc o ceremonie de comemorare pentru moartea liderului Hazara Abdul Ali Mazari, ucis în 1995 de talibani.

Hazara este cea mai importantă comunitate shiită afgană și reprezintă între 15 și 20 la sută din populație: în ultimii ani au fost deseori victima atacurilor statului islamic, care a vizat de cele mai multe ori moschee aglomerate și alte lăcașuri de cult. Atacul a fost declanșat imediat ce președintele Consiliului de înaltă pace, Karim Khalili, și-a început discursul în prezența autorităților politice.

Citește și Pământul strigă după ajutor: în Antarctica s-au înregistrat 20,7 grade

Printre victime se află femei și copii. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Wahidullah Mayar, a declarat că răniții au fost însoțiți la spitalele din Kabul. „Toate victimele sunt civili”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi.

Atacatorii au fost uciși după o luptă care a durat cinci ore. Cei doi bărbați înarmați se ascunseseră într-o clădire în construcție unde au fost găsiți și uciși. Talibanii au negat orice responsabilitate pentru atac.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.