Afganistan, comando de teroriști au atacat spitalul din Kabul: 16 morți, inclusiv 2 bebeluși

Bărbații înarmați au atacat un spital din vestul Kabul, Afganistan rezultând o luptă crâncenă cu poliția. Șaisprezece persoane au murit, inclusiv doi bebeluși. Atacul s-a încheiat după intervenția forțelor de securitate afgane. Acest lucru a fost raportat de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor de Interne afgan, Tariq Arian, adăugând că „teroriștii au fost neutralizați”.

Presa locală a raportat că atacatorii au intrat în spital după ce un kamikaze s-a aruncat în aer la intrarea în spital.  Talibanii printr-o declarație au făcut cunoscut faptul că nu sunt implicați în atacul armat și există îngrijorări că ar putea fi Isis. Potrivit Tolo News, unii membri ai personalului medical au reușit să scape, în timp ce alții au rămas blocați ore întregi cu pacienții, înainte de intervenția decisivă a forțelor de securitate afgane.

Afganistan, atac sinucigaș la spitalul MSF din Kabul

“Cruditatea atacului asupra spitalului Dasht-e-Barchi din Kabul lovește un loc unde se nasc copii – au comentat Medicii fără Frontiere care administrează sala maternității -, unde mamele trec câteva ore în fiecare zi doar pentru a da naștere copiii lor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.