Afganistan a eliberat doi ostatici occidentali în schimbul a trei talibani / VIDEO

Afganistan a eliberat doi ostatici occidentali în schimbul a trei talibani.  Profesorul american Kevin King și colegul său australian Timothy Weeks au revenit în libertate: au fost răpiți în august 2016 la Kabul Cei doi ostatici occidentali au fost eliberați de talibani, iar în urmă cu două zile președintele afgan Ashraf Ghani a anunțat „schimbul” cu trei rebeli. Este profesorul american Kevin King și colegul său australian Timothy Weeks , răpiți în august 2016 la Kabul și de atunci în mâinile talibanilor.

 

Potrivit unor surse, acestea au fost eliberate în Qatar. Timothy Weeks, în vârstă de 50 de ani, și Kevin King, în vârstă de 63 de ani, au apărut ultima dată într-un videoclip în 2017. Cei doi profesori ai Universității Americane din Kabul fuseseră răpiți într-o ambuscadă realizată. de oameni înarmați în timp ce se îndreptau spre universitate.

China a umplut un depozit de deșeuri imens cu 25 de ani înainte

Cei trei lideri talibani eliberați în schimbul celor doi profesori universitari au fost ținuți în închisoarea Bagram, la nord de Kabul. Printre aceștia se numără Anas Haqqani, care este fiul lui Jalaluddin Haqqani, fondatorul rețelei omonime, și fratele lui Sirajuddin, care conduce această importantă ramură a rebeliunii talibane. Cu el a fost eliberat Haji Mali Khan – cunoscut pentru a fi unchiul său – și Abdul Rashid, despre care se crede că este fratele lui Mohammad Nabi Omari, membru al biroului politic din Doha Taliban.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.