Adio plastica! farfuriile comestibile și biodegradabile vor salva viitorul: cum sunt făcute

Farfuriile  comestibile și biodegradabile din tărâțe de grâu presate timp de două săptămâni, acesta este viitorul  în care plasticul nu mai este binevenit și care  ne pot salva planeta de poluarea pe care o producem. Aceste farfurii sunt fabricate în Polonia unde milioane de bucăți sunt deja exportate .

Comestibile și biodegradabile. Unele restaurante, în ultimii ani, au început să servească salate în farfurii comestibile de pâine coaptă, ideea a fost pentru a reduce deșeurile, să optimizeze serviciile și să evite poluarea. Imaginați-vă dacă toate produsele alimentare pot fi servite în astfel de farfurii comestibile și biodegradabile. Acest lucru se întâmplă deja în Polonia, unde Jerzy Wysocki a început producția de farfurii din tărâțe de grâu care pot fi mâncate, spre deosebire de cele din plastic, chiar dacă acestea sunt practic lipsite de gust.

Evident că nu este obligatoriu să le mănânci, avantajul acestor feluri de mâncare este indiferent că sunt făcute din grâu, sunt biodegradabile într-un timp foarte scurt, deci înseamnă că, chiar dacă le aruncăm, destinul lor nu este acela de a polua mediul, rămânând intacte de zeci de ani. Puțină ploaie și umiditate ajungebpentru a le distruge în câteva săptămâni, până la o lună.

O altă tragedie printre românii din Italia: dispărut de aseară, Mihail Fotache de 49 de ani a fost găsit fără viață

Dra cum se produc?

Potrivit Biotrem, “pentru a face astfel de farfurii, folosim numai tărâțe de grâu, pe care le comprimăm la un punct precis de presiune și temperatură, folosind o mașină special creată în acest scop”. Costul actual este de 15 eurocenți o farfurie, care este cu siguranță mai mare decât cea din plastic, dar trebuie să considerăm că vorbim încă despre o producție mică, care, la scară largă, ar duce la o scădere a prețului.

Nu doar grâu. Producția acestor farfurii comestibile și biodegradabile nu se oprește aici, scopul fiind de a produce și farfurii  din porumb, orz, ovăz și alge.

FOTO: Biotrem

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.