Adio ochelari! În curând picăturile de ochi care vor vindeca presbiopia

Pe măsură ce îmbătrânim, suferim de o tulburare a vederii , vorbim despre presbiopia, tipică celor care nu văd clar de aproape.

Acest lucru se întâmplă deoarece pe măsură ce îmbătrânim, cristalinul își pierde elasticitatea, devenind mai rigid și, prin urmare, mai puțin capabil să se concentreze asupra obiectelor din apropiere. De obicei, pentru a evita tulburările folosim ochelarii, dar peste câțiva ani ar putea fi înlocuiți definitiv cu picături de ochi.

Țigara electronică: s-a descoperit substanța care îmbolnăvește fumătorii: e un ulei derivat din vitamina E

Până în 2023, anul în care experimentele efectuate de gigantul farmaceutic elvețian Novartis, ar trebui să se încheie, va fi posibilă vindecarea presbiopiei prin utilizarea unor picături oculare care trebuie luate în fiecare zi, au declarat  cercetătorii în timpul unei întâlniri organizate la Basel.

Picăturile oculare momentan nu un nume comercial, ci doar un cod de identificare, UNR844, și a fost testat pe numeroși pacienți și utilizat într-un studiu din 2018 care a implicat 78 de pacienți care suferă de presbiopie. 82% dintre pacienți au fost tratați cu picături oculare timp de 90 de zile, și-au îmbunătățit foarte mult vederea.

O demonstrație că funcționează cu adevărat!

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.