Adio Inji, cel mai bătrân orangutan din lume a murit. Și-a petrecut viața închis într-o grădină zoologică

Cel mai longeviv orangutan din lume a murit la vârsta de 61 de ani. Inji – acesta este numele femelei – și-a trăit viața lungă în grădina zoologică din Oregon, în Statele Unite. Luptase de multă vreme împotriva unei boli care i-a cauzat nu puțină suferință, așa că managerii grădinii zoologice au decis s-o supună eutanasiei sâmbăta trecută.

În ultimii ani, starea de sănătate a lui Inji se deteriorase considerabil, iar în ultimele zile a încetat să mai mănânce. Analgezicele nu păreau să aibă niciun efect asupra ei acum. De aici decizia dureroasă a personalului grădinii zoologice, care erau foarte îndrăgostiți de orangutanul din Sumatra.

Citește și Liliacul care transporta Lyssavirusul mortal declanșează o alertă sanitară. În Australia, 3 victime

Data reală a nașterii lui Inji este necunoscută, dar se pare că s-a născut între 1959 și 1960. Din păcate, însă, la vârsta de aproximativ un an a fost smulsă din habitatul ei natural pentru a fi adusă în Statele Unite. De fapt, la acea vreme, comerțul cu animale sălbatice era încă legal. A intrat la grădina zoologică din Oregon, de unde nu a mai plecat niciodată.

https://www.facebook.com/oregonzoo/videos/858058891660525

Este posibil ca viața lui Inji să fi fost lungă, dar nici un „tratament special” nu poate înlocui vreodată frumusețea unei vieți petrecute în libertate cu semenii săi. Drum bun, Inji! Sperăm că ai găsit în cele din urmă libertatea care ți-a fost refuzată …

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu Oregon zoo

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.