Acuzația expertului: „Covid-19 a intrat în Marea Britanie din Spania și Italia”

Analiza epidemiologului expert Neil Ferguson, care și-a dat demisia din funcția de consilier al guvernului londonez după încălcarea regulilor de blocare: „Ne-am îngrijorat China, dar …”

Sănătate Brexit? Cine știe: Regatul Unit a fost lovit mai greu decât se aștepta de pandemia coronavirusului, care a ajuns în   țara din Italia și Spania între sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie, mai devreme decât au prevăzut modelele matematice. Acestea u fost cuvintele epidemiologului Neil Ferguson, care a demisionat din funcția de consilier al guvernului londonez, după ce a încălcat regulile de blocare.

“Marea Britanie a fost lovită mult mai tare decât am anticipat în Spania și Italia la începutul lunii martie și la sfârșitul lunii februarie, acesta fiind unul dintre motivele pentru care avem una dintre cele mai mari epidemii din Europa”, a declarat Ferguson într-o audiere.

Rezultatul autopsiei lui George Floyd: avea coronavirus, era asimptomatic

“Privind spre viitor, modelele spun că avem o marjă limitată de manevră. Am redus transmisia cu 80%, dar pentru a menține controlul trebuie să o menținem la 65%. Datele genetice ne arată că majoritatea lanțurilor de transmisie existente încă în Marea Britanie provin din Spania și într-o oarecare măsură dinn Italia”, a spus Ferguson. „Ne-a preocupat importul infecției din China și din alte țări asiatice, dar este clar că, chiar înainte de a înființa sistemele de supraveghere, sute, dacă nu mii de persoane infectate au intrat în țară din acea zonă ceea ce înseamnă că epidemia exista cu mult înainte decât am  anticipat noi. ”

Marea Britanie a înregistrat 359 de decese în ultimele 24 de ore, ducând totalul morților la 39.728,  raportează autoritățile medicale. Există 1.871 de noi infecții dintr-un total de 279.856 de cazuri pozitive de la începutul epidemiei.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.