Acuzat de hărțuire sexuală, primarul din Copenhaga a demisionat

O poveste urâtă: primarul din Copenhaga, Frank Jensen, și-a prezentat demisia astăzi, în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală formulate împotriva sa de mai multe femei. Jensen a anunțat că va demisiona și din funcția de vicepreședinte al social-democraților danezi: „Nu-mi pot continua munca politică cu această umbră care se conturează asupra acuzațiilor. Este alegerea corectă”, a declarat premierul și liderul partidului Mette Frederiksen.

Citește și Vietnam, ploi neîncetate și inundații: aproape 100 de victime

Acuzațiile de hărțuire au fost deja depozitate împotriva lui Jensen în 2004 și 2011. Alte au apărut în weekend iar altele datează din 2019. Primarul demisionar din Copenhaga este în politică de peste 30 de ani, este deputat și membru al guvern. El a fost la conducerea capitalei din 2010.

În urmă cu câteva săptămâni, liderul Partidului Social Liberal care susține guvernul lui Frederiksen – Morten Ostergaard, a demisionat și el pe baza acuzațiilor de hărțuire sexuală.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.