Acum OMS spune că mănușile sunt inutile împotriva Coronavirusului

Pentru OMS, utilizarea mănușilor poate crește riscul de infecție, deoarece poate duce la auto-contaminare sau la transmiterea către alții.

Mănuși da, mănuși nu: în cele din urmă, OMS și-a exprimat poziția și anume că mănușile împotriva Coronavirusului sunt inutile. Din diferite motive, de la riscul contaminării la sentimentul de falsă securitate. Este mult mai bine, explică OMS, spălarea și igienizarea mâinilor.

OMS s-a răzgândit în privința măștilor

Până acum, mulți virologi au spus că sunt sceptici cu privire la purtarea mănușilor, tocmai din aceleași motive. OMS scrie că purtarea de mănuși “poate crește riscul de infecție, deoarece poate duce la auto-contaminare sau la transmiterea către alții atunci când ating suprafețe contaminate și, prin urmare, fața. Prin urmare, în locuri publice, cum ar fi supermarketurile, pe lângă spațiu fizic, OMS recomandă instalarea distribuitoarelor de gel de igienizare manuală la intrare și ieșire, îmbunătățind pe larg practicile de igienă a mâinilor și așa se poate ajuta la prevenirea răspândirii noului coronavirus “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.