Acest videoclip îți va schimba pentru totdeauna modul în care gândești despre timp

Business Insider, unul dintre cele mai importante portaluri de știri din lume, a realizat un videoclip de trei minute care descrie cronologia Pământului ca pe o călătorie de la Los Angeles la New York.

Deci, începutul călătoriei este acum 4,54 miliarde de ani, când Pământul s-a format prin acumularea de gaz și praf de stele. După ceva timp, apare un eveniment semnificativ – un corp spațial gigantic se prăbușește pe Pământ în urma căruia o parte separatistă devine satelitul său – Luna.

În plus, traseul trece prin munții din Arizona, care s-au format acum aproximativ 3,95 miliarde de ani. Un kilometru spre est suntem la 3,8 miliarde de ani. Aici apar primele dovezi ale vieții sub formă de replicare a moleculelor.

Următoarea „oprire” din Kansas – acum 2,7 miliarde de ani. Cianobacteriile care produc oxigen au apărut pe Pământ. A fost nevoie de următorii 200 de milioane de ani pentru ca atmosfera planetei noastre să acumuleze suficiente rezerve de acest gaz atât de important.

Citește și 18 utilizări cu oțet despre care nu știai

La jumătatea drumului ajungem în Pennsylvania. Suntem separați de el „numai” de 660 de milioane de ani. Viața se dezvoltă rapid: Pământul este acoperit de vegetație, amfibienii evoluează. Călătoria neobișnuită în timp se apropie de sfârșit – în punctul de „Acum”. Când dinozaurii se sting, ajungem în cele din urmă la periferia New York-ului.

Și unde este cel mai important lucru: oamenii? Pentru a afla, trebuie să aveți trei minute și să vizionați întregul videoclip.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, LinkedinOdnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.