Acest oraș a instalat cabine izolate termic pe străzi pentru a proteja de frig persoanele fără adăpost

În anumite zone din Germania, iarna este deosebit de severă și prea mulți oameni fără adăpost mor de frig în fiecare an. Dar pentru a face față urgenței , orașul Ulm, din regiunea Baden-Württemberg , a adoptat o soluție inovatoare care permite persoanelor fără adăpost să-și petreacă noaptea protejate și în siguranță. Vorbim despre Cuiburile Ulmer , cabine speciale, din lemn și oțel, care pot găzdui până la maximum două persoane, protejându-le de îngheț și umiditate.

În 2018 de o echipă de tineri antreprenori și un informatician și-au unit forțele și abilitățile pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili oameni din oraș într-un mod cât mai concret. Primele două cuiburi Ulmer au fost instalate la sfârșitul anului 2019. Inițiativa s-a repetat și în 2020, dar și în acest ani. Cu doar câteva zile în urmă, alte două „cuiburi” au apărut în Ulm pentru a ajuta persoanele fără adăpost având în vedere venirea celor mai reci temperaturi.

Citește și Grecia, contaminare cu plumb în tabăra imigranților din Lesbos: cei mai expuși sunt copiii

Cuiburile Ulmer, alimentate cu energie solară, sunt impermeabile și rezistente la vânt și anul acesta au fost făcute modificări care le-au făcut și mai eficiente și mai confortabile. Izolația termică internă a fost îmbunătățită pentru a reduce și mai mult umiditatea și au fost adăugate panouri solare, așa cum a fost anunțat pe Facebook de compania care le-a realizat

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Linkedin, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.