Acest copil cu autism are nevoie de liniște pentru a-și face temele, profesorul îi mută banca în baie

Sunt tot mai mulți copii de vârstă școlară care suferă de tulburări de atenție sau suferă de autism. Acești copii au nevoie de o atenție specială. Nevoile lor speciale nu pot fi ignorate, iar școala ar trebui în primul rând să garanteze copiilor sprijinul necesar. O mamă americană, Danielle Goodwin, nu a primit sprijinul potrivit din partea școlii la care învață fiul ei autist de 11 ani . Femeia a fost șocată când, ca răspuns la o nevoie specială a fiului ei, centrul de învățământ „s-a gândit” să mute banca, scaunul și chiar o saltea în…. baie.

Daisy May, o fetiță cu handicap pe pasarela casei de modă de la Paris: ”Sunt aici pentru a intra în istoria modei”

Totul a început atunci când mama copilului l-a întrebat pe dascăl dacă este posibil să-l țină pe copil într-un loc liniștit, astfel încât să se poată concentra mai bine la temele sale. Copilul urmează în prezent un curs de tranziție între școala primară și școala gimnazială iar pentru a găsi un loc liniștit pentru el, profesorul a decis să mute biroul și scaunul într-o baie!

Față de o astfel de decizie, mama a fost șocată: “Am rămas uluită. Am fost în șoc. Am făcut o fotografie pentru că  altfel nimeni nu m-ar fi crezut ”.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10220145774185176&set=a.1586777719936&type=3&theater

Greg Baker, directorul școlii, s-a apărat astfel: “Din câte știm, spațiul este folosit ca depozit. Din cauza lipsei de fonduri din partea statului, centrele de învățământ nu au adesea spații disponibile  pentru cerințele socio-emoționale. Cred că ideea nu a avut nicio intenție proastă “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.