Abuzuri sexuale, mandat de arest din Argentina pentru episcopul Zanchetta

Abuzuri sexuale, mandat de arest  din Argentina pentru episcopul Zanchetta

Un procurator din Salta, Argentina, a emis un mandat internațional de arestare pentru fostul episcop de Oran Gustavo Zanchetta, acuzat de abuzuri sexuale  și continue împotriva a doi seminariști, cu circumstanța agravantă a crimei comise de un ministru al religiei. Acest lucru a fost raportat de site-ul ziarului argentinian Clarin, citând surse din sistemul judiciar.

Directorul unei școli a fost închis pentru distribuire de materiale pedopornografice cu copii de până la 4 ani

Zanchetta, considerat  apropiat  de Papa Francisc, fusese chemată la Vatican – unde își are domiciliul – de către Papa, care l-a numit în 2017 consilier pentru administrarea patrimoniului Scaunului Apostolic (APSA). Papa a dat Ok deschiderii unui proces canonic în luna mai.

Dacă va fi condamnat, religiosul poate fi expulzat din preoție.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.