Abuzuri sexuale împotriva a zeci de cercetași cu vârste între 7 și 15 ani: părintele Bernard Preynat riscă 10 ani de închisoare

Nu există pace pentru biserica franceză  tulburată de scandalul de pedofilie. Părintele Bernard Preynat , fostul preot paroh din Sainte-Foy-les-Lyon, în vârstă de 74 de ani a fost acuzat că a hărțuit sexual zeci de copii și adolescenți, cel puțin optzeci a revenit în tribunalul de la Lyon azi dimineață  să-și recunoască faptele de care este acuzat.

“Nu mi-am dat seama de răul pe care l-am făcut copiilor – a spus fostul religios conform declarațiilor raportate pe twitter de jurnalista France 24 , Alexandra Renard – Ani mai târziu, părinții lor m-au făcut să înțeleg răul pe care l-am făcut copiilor lor Pentru mine, au fost gesturi de tandrețe. Mi-a luat ceva timp să înțeleg că a fost ceva rău “.

Fostul preot paroh, care a fost deja redus la statul de laic de Papa Francisc , se află la bară acuzaților pentru a răspunde zecilor de acuzații de violență sexuală asupra  cercetașilor care au participat la parohie între 1971 și 1991, când a slujit ca și capelan în regiunea Sainte-Foy-lès-Lyon. Zece dintre acuzații săi, toți cu vârste între șapte și 15 ani la momentul presupusului abuz, sunt așteptați să furnizeze probe în instanță.

Citește și Pedofilia cutremură din nou biserica, maxi scandal în Missouri: 163 de preoți acuzați

 

Conform mărturiilor lor, fostul prelat i-ar fi sărutat în mod repetat pe buze și i-ar fi atins în părțile intime. Acum riscă să fie condamnat la 10 ani de închisoare și la plata unei despăgubiri de 150 de mii de euro. Sentința va fi făcută cunoscută numai la sfârșitul procesului, care este de așteptat să dureze patru zile. Cazul a devenit emblema scandalului de pedofilie, implicând și cardinalul Philippe Barbarin , una dintre cele mai importante personalități ale Bisericii Catolice din Franța, condamnat  deja la 10 luni  de libertate conditionată pentru nerespectarea raportului și pentru că a permis Preynat să rămână în contact cu minori.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.