Abuzați, mutilați și uciși: copii victimele ale conflictului sirian

Abuzați, violați și uciși: copii victimele ale conflictului sirian

“În opt ani de război, copiii sirieni au fost victime ale unei încălcări constante a drepturilor lor: au fost uciși, mutilați, răniți, orfani din cauza violenței comise de părțile beligerante”. Astfel se menționează cel mai recent raport publicat în ianuarie de Comisia de anchetă a Organizației Națiunilor Unite, care se concentrează pe efectele conflictului sirian asupra copiilor .

Războiul a lăsat pe trupurile lor sunt cu siguranță cele mai evidente, dar nu singurele semne. Raportul evidențiază de fapt câți copii au probleme psihice grave datorită evenimentelor traumatice cu care se confruntă și a condițiilor de viață  fără nicio perspectivă de îmbunătățire în viitorul imediat. În acești opt ani de război, copiii au fost nevoiți să asiste la moartea persoanelor dragi, au fost victime ale violenței psihologice, ale torturii, reținerilor nejustificate, au fost nevoiți să-și părăsească locuința în căutarea mântuirii, găsindu-se în cea mai mare parte pe străzi sau în lagăre de refugiați.

Citește și Siria, un copil moare în fiecare zi: 36 de victime nevinovate din decembrie până astăzi

La baza raportului se află 5 mii de interviuri colectate de Comisie și care au făcut posibilă descoperirea faptului că mulți copii „suferă de probleme grave legate de somn, se simt în pericol constant, abandonați, simt mânie și frustrare, precum și  un sentiment de răzbunare. “.

Un alt punct pe care se concentrează activitatea Comisiei este pe copiii luptătorilor străini ISIS care se află încă în tabere de refugiați care așteaptă să fie repatriați. Potrivit ONU, aproximativ 28 de mii de copii , inclusiv 20 de mii din Irak, trăiesc în aceste structuri în condiții deosebit de precare și nu sunt potriviți pentru vârsta lor fragedă, riscând să ajungă victime ale abuzurilor și violenței.

Dar există un alt fapt la fel de alarmant faptul că se referă copii sirieni: în conformitate cu declarația directorului de urgență în Siria de Salvați Copiii, din decembrie până acum în fiecare zi , un copil a fost ucis în zona Idlib datorită confruntărilor constante dintre forțele guvernamentale și milițiile care controlează enclava. Gândiți-vă  că între 10 și 20 ianuarie 13 copii au murit în regiune, în ciuda încetării focului între părți la 12 ianuarie. Atacurile efectuate împotriva școlilor, spitalelor și altor structuri non-militare care, potrivit legilor internaționale, ar trebui să fie cruțate, au provocat acest număr mare de decese în rândul copiilor și, în general, în rândul civililor care locuiesc în această zonă.

Citește și Siria, fetița siriană care confundă aparatul de fotografiat cu o armă și „se predă” în fața reporterului

Din păcate, numărul copiilor care au murit în timpul războiului va continua să crească și din cauza condițiilor precare în care persoanele strămutate sunt nevoite să trăiască în taberele de refugiați. După cum subliniază întotdeauna Salvați Copiii, temperaturile reci de iarnă și ploile abundente înrăutățesc condițiile familiilor strămutate și recent 12 tabere au fost inundate, ceea ce face o situație deja dificil de gestionat și mai critică.

Între timp, numărul de persoane care își abandonează casele pentru a-și găsi adăpost împotriva luptelor continuă să crească după ce a lovit vârful de 300.000 în decembrie 2019.

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.